Από τον Ιούνιο του 2010, το «Κουκλόσπιτο» στεγάζεται σε ιδιόκτητο ολοκαίνουριο κτίριο στην οδό Αγίας Παρασκευής 65 Ελληνικό, σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Στο χώρο μας στεγάζεται ο Βρεφικός Σταθμός, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.
Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Εξυπηρετούμε: Νότια προάστια, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Ελληνικό, Γλυφάδα.
Η φοίτηση του παιδιού στο Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μοναδικούς σταθμούς στη ζωή του.
Είναι η πρώτη φορά που θα αποχωριστεί το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και ο ρόλος του Σχολείου είναι ακριβώς αυτός: να προετοιμάσει το παιδί για να προσαρμοστεί και να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνική ζωή και τον κόσμο της μάθησης.
Εξασφαλίζουμε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ συγχρόνως τα οδηγούμε, με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, στην επόμενη βαθμίδα μάθησης, το Δημοτικό.
Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποσκοπούν στη σταδιακή εισαγωγή και εξέλιξη του παιδιού στους διάφορους τομείς ανάπτυξης, εντοπίζοντας παράλληλα την μοναδικότητα του κάθε μαθητή.
Το Ελληνικό είναι δημοτική ενότητα του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Η συνολική έκταση του ανέρχεται σε 7,5 τετ. χλμ. εκ των οποίων τα 5,5 ανήκαν στο παλαιό Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού.
Το Ελληνικό συνορεύει με τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και την Γλυφάδα. Διαθέτει 14 πλατείες και 15 παιδικές χαρές. Η κυκλοφοριακή σύνδεση της περιοχής με το κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται σήμερα με οδικούς άξονες ταχείας κυκλοφορίας: τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος. Στο Ελληνικό τερματίζει η Γραμμή 2 του Μετρό Αθήνας και ο σταθμός Ελληνικό αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο καθώς εξυπηρετεί και τις μετέπειτα περιοχές του νότιου τομέα, όπως η γειτονική Γλυφάδα.
Η παλιά ονομασία της περιοχής ήταν Λοιμικό, λόγω του λοιμοκαθαρτηρίου που υπήρχε εκεί. Στις αρχές του 20ου αιώνα καθιερώθηκε η ονομασία Ελληνικό, ως πιο εύηχη παραλλαγή της προηγούμενης ονομασίας. Δεν επεκράτησε όμως, παρά μόνο σταδιακά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ως τότε χρησιμοποιούνταν παράλληλα με την ονομασία Χασάνι, λόγω ενός πύργου κάποιου Τουρκαλβανού με το όνομα Χασάν.